Tuinkers is een bijzonder populair plantje, waarvan zowel de kiemspruit als de jonge blaadjes graag worden gegeten. Tuinkers bevat mosterdolie en smaakt voortreffelijk in een gemengde salade, bij gerookte zalm of andere vissoorten. Heerlijk is een flinke hoeveelheid tuinkers door een aardappelsalade met citroensap. De jonge plantjes zijn rijk aan de vitamines A, B, C en mineralen.
Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een donkere ruimte met een normale kamertemperatuur ( 20-22C ). Ververs iedere dag het water.
U kunt ook een leeg boterbakje vullen met natte watten en hier de zaden op strooien. De watten goed vochtig houden en u kunt genieten van uw eigen gekweekte Kiemgroenten. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten.
LET OP!
Basilicum, rucola en tuinkers maken een gel aan na aanraking met water. Minder geschikt voor sprouting in de spruitgroente pot, waarbij afgegoten moet worden. Het advies is om deze soorten te sprouten d.m.v. het mengen met alfalfa en of radijskers en of broccolikers.
Productkenmerken
Zaadkenmerken | |
Zaden per gram | 400 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.